Kippen en vogels

Kippen en Vogels hebben een kippenhok of vogel volière nodig die ze beschermt tegen de buitenwereld en tegen vocht en tocht. De grootte van zo'n hok hangt af van het ras en het aantal dieren. Ze houden van zon en schaduw. Een kippenhok bestaat uit een buitenren en een nachthok. De buitenren is van boven open of met gaas overspannen. Het voordeel van een dichte buitenren is dat er geen andere dieren in het hok komen en dat de kippen er niet uitvliegen.

Wij maken het nachthok absoluut tochtvrij. Er mogen geen kieren of naden in de wanden zitten en we zorgen ervoor dat het nachthok goed af kan worden gesloten. Zo vang je de kippen makkelijker en krijgen roofdieren geen kans.

De ruimte die nodig is voor een kippenhok hangt af van het soort kippen, het geslacht, de reden van het houden en het aantal kippen. Als je een paar kippen houdt die zo nu en dan een eitje leggen worden er andere eisen aan het hok gesteld, dan wanneer je doelgericht met speciale rassen fokt. In beide gevallen heb je veel ruimte nodig om de kippen op een prettige en diervriendelijke wijze te houden. Zeker als je meerdere hanen houdt moeten die genoeg ruimte hebben en van elkaar afgezonderd zijn, zo voorkom je hanengevechten.