Openhaardhout

Ons bedrijf heeft soms tijdens het landschapsonderhoud een beperkte voorraad hout over. Het hout is prima brandhout en wordt gekapt om de ondergroei van het bos meer ruimte en licht te geven. Dit is gezaagd en gekloofd gemengd loofhout (eik, berk, beuk, prunus en es) en wordt natuurlijk gedroogd.

Heeft u behoefte aan openhaard hout dan bent u bij Hekkalf aan het goede adres. Vanuit de locatie in Espelo kunt u gedroogd, gekloofd hout ophalen.

Voor gekloofd hout van gemengde kwaliteit vragen wij 45 euro per kuub (afgehaald). Voor essen, eiken en prunus hout vragen wij 65 euro per kuub (afgehaald). Prijzen zijn incl. BTW.

De achterliggende gedachte is dat op deze manier een alternatieve financiering onder het landschapsonderhoud gelegd kan worden. Bovendien wordt hiermee een alternatief geboden voor het in de open lucht verbranden van snoeihout, hetgeen nu nog door gemeenten gedoogd wordt, maar op termijn verboden zal worden. Door het stroomlijnen van de aanvoer van hout uit landschapsonderhoud zal ook het onderhoud planmatiger plaats vinden waardoor de ecologische kwaliteit van het landschap verbetert.