Kappen en rooien

Bij het kappen van bomen wordt alleen de boom weggehaald en de boomstob of boomstronk zal achter blijven. Bij het rooien van bomen, wordt de gehele boom inclusief stronk verwijderd. Wij rooien ook laan bomen, solitair staande bomen, productie bossen en andere soort begroeing. Iedere boom is uniek en kan een andere aanpak vergen. Uiteraard beschikken wij over de juiste materialen, het juiste gereedschap, de machines en klimtechnieken om bomen te kappen of te rooien.

Alvorens een boom te kappen, dient er een plan gemaakt te worden dat veelal vooraf dient te worden goedgekeurd. Vaak is ook de ruimte of de omgeving beperkt en moet opgelet worden dat bij het neerhalen geen schade wordt aangericht.

Het onderhouden van de bomen in uw tuin is zeer belangrijk. Wanneer u dit niet goed bijhoudt kan het uiteindelijk betekenen dat u uw bomen moet rooien. Het snoeien en rooien van oude verwaarloosde bomen is vaak een ingrijpende en intensieve opdracht. En om de natuurlijke kroonvorm te behouden is veel ervaring in het snoeien van bomen noodzakelijk. Na het rooien voeren we al het afval af. Zo wordt de werkplek opgeruimd opgeleverd en kunt u weer van uw tuin genieten.