Lint afrastering

Lint- en draadafrasteringen zijn een zeer veilige en relatief goedkope manier om uw weiland te omheinen. Voor het Lint kunt u kiezen uit verschillende kleuren en lintbreedtes. Voor de palen kan gebruik worden gemaakt van verschillende soorten, zoals tamme kastanje, Robinia en geklooft eiken. Iedere gewenste lengte en diameter van de palen is mogelijk. De draad diameter is afhankelijk van het te keren dier en de wensen van de gebruiker. Meestal wordt gekozen voor een 2 of 3 draads bij rund- en jong vee en paarden. Bij geiten en schapen is dit meestal 4 of 5 draads.

Palen met schriklint kunnen ook als omheining worden gebruikt, vooral als afrastering van een weiland. Door toepassing van stroom krijgen dieren een waarschuwing bij aanraking. Het schriklint is leverbaar in diverse kleuren en breedten.

Veel landbouwers hebben geen tijd om hun afrastering te onderhouden. Hierdoor kan het gebeuren dat er palen afrotten. Ook groeit er vaak gras of ander kruiden of planten tegen het draad aan waardoor de stroom weglekt. Dat vraagt om regelmatig onderhoud en wij willen dit gaarne voor u uitvoeren.