Paddocks en Rijbakken

Om ervoor te zorgen dat paarden veilig in een Rijbak of Paddock blijven, is een degelijke omheining heel belangrijk. De uitvoering is veelal in Noord-Europees grenen. De uitvoering kan zowel rechtopstaand als schuin worden uitgevoerd en er bestaat de mogelijkheid om hoefslagkering toe te voegen.

Longeerringen worden gebruikt om de Rijbak te "sparen". Hier laat u uw paard op een veilige manier stappen en trainen. Hij bestaat uit een rond gezette omheining van circa 16 m doorsnede. De omheining wordt op circa 150 cm - 170 cm boven het maaiveld geplaatst en kan bestaan uit meerdere liggers. Om een mooie ronding te creëren wordt de paalafstand op 190 cm gezet.

Voor de veiligheid van het paard, worden de liggers aan de zijde van het looppad geschroefd. Hierdoor wordt een glad geheel gevormd waardoor het paard geen verwondingen op kan lopen. In de meeste gevallen wordt het geheel uitgevoerd met een dubbele poort die tevens te gebruiken is als enkele poort en op de gewenste locatie. Hierdoor wordt uw bak toegangelijk voor zowel paard als machine.